vineri, 27 aprilie 2012

Alaturi de tineri: Proiectul european “Non-formal education, an effective tool for development in democracy”

Am participat la Proiectul european “Non-formal education, an effective tool for development in democracy”, proiect sustinut de Municipalitatea ieseana. Atasez cateva informatii despre acesta:




Asociația EuroDEMOS desfășoară proiectul european “Non-formal education, an effective tool for development in democracy”. Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul Tineret în Acțiune.
Proiectul Non-formal education, an effectice tool for development in democracy, se va desfășura în perioada 24 Aprilie – 05 May 2012 în Iași, România și va implica lideri de tineret și lucrători de tineret din 7 state din Europa (Bulgaria, Italia, Spania, Letonia, Lituania, Turcia, România).

Non-formal education, an effective tool for development in democracy va avea ca activitate centrală desfășurarea unui trainingului în cadrul căruia vor fi abordate subiecte precum:
ü  Importanța voluntariatului la nivel local, național și European;
ü  Oportunități de finanțare pentru activități de voluntariat;
ü  Rolul tinerilor în dezvoltarea societății;
ü  Valori și principii ale democrației; Incluziunea socială – o valoare a democrației;
ü  Societatea civilă – promotor al educației non-formale și garanția unei democrații funcționale;
ü  Educația nonformală - factor de dezvoltare personală și profesională a tinerilor și o bază a dezvoltării comunității.

Proiectul “Non-formal education, an effective tool for development in democracy” este conceput, coordonat și implementat de o echipă de traineri, evaluatori de competențe profesionale, manageri de proiect, inspectori resurse umane, maeștri de ceremonii, organizatori de spectacole, animatori socio-educativi, auditori în domeniul calității specializați în proiecte europene.

În cadrul trainingului vor fi folosite metode non-formale actuale, exemple de bune practici, studii de caz, cât și activități practice de promovare a participării civice și a valorilor democrației ce vor avea loc în comunitatea ieșeană.

La sfârșitul trainingului participanții internaționali vor primi certificate Youthpass generate de Comisia Europeană prin care le vor fi recunoscute la nivel european competențele dobândite la trainingul Non-formal education, an effective tool for development in democracy.


Activitățile proiectului Non-formal education, an effective tool for development in democracy contribuie la îmbunătăţirea calităţii sistemelor de sprijinire a activităţilor de tineret şi a capacităţii organizaţiilor societăţii civile implementând strategii și politici europene în domeniul tineretului prin tehnici specifice.

Niciun comentariu: